Trainingskamp

Educatieve teambuildingsdag voor horecateams

Ondernemen doe je niet alleen. Verstandige horecaondernemers hebben een goed team van medewerkers om zich heen verzameld. Het vormen, aansturen en motiveren van deze (vaste) medewerkers is een continu proces. Een gezamenlijke visie ontwikkelen, samenwerken, communiceren en delegeren is belangrijk. 

De onderlinge verschillen tussen teamleden kunnen de kracht zijn van een team. Maar ze zijn soms ook de bron van conflicten of miscommunicatie. Wil je meer leren over jezelf en je team? Beter samenwerken, effectiever leren communiceren? Meer inzicht krijgen in je eigen functioneren en dat van je medewerkers , ga dan op trainingskamp bij Lenting en Partners.
Op basis van het bedrijf en het team (zowel keuken als bediening) ontwikkelen we een trainingskamp op maat. 

  

  

Opbouw trainingskamp : 

Warming-up
Vertrek met je team per trein naar Nijmegen. Bij aankomst in Nijmegen stap je op de fiets richting het kantoor van Lenting en Partners, dat is gevestigd op zo’n 15 á 20 minuten fietsen van het centraal station (berg op). Bij aankomst op kantoor ontvangen we je jullie met koffie, thee en Mariken brood. 

De eerste helft 
Na een korte kennismaking worden de algemene ontwikkelingen en trends  in de horeca besproken. Deze worden geprojecteerd op jullie eigen bedrijf.  Daarnaast staan we met behulp van diverse werkvormen / filmfragmenten en oefeningen stil bij de visie van het bedrijf. En wordt er kritisch gekeken naar de verbeterpunten van het bedrijf en het team.

Rust 
Geen kwartiertje hoor! Hier trekken we een uur voor uit. Naast een goed gevulde keukentafel voor de lunch, wandelen we ook nog 20 minuten door de Ubbergse bossen om ons voor te bereiden op de tweede helft. 

De tweede helft 
Waar in de eerste helft werd gefocust op het bedrijf, wordt er nu kritisch gekeken naar het eigen functioneren. Wat wil en kan ieder afzonderlijk lid van het team beter of anders doen binnen het bedrijf. Doelstellingen worden SMART geformuleerd. 

De derde helft
Medewerkers in de horeca hebben in de regel geen zitvlees. Daarom is het derde deel van de training een actieve horecatour door Nijmegen. Niet te verwarren met een ordinaire kroegentocht. Wij noemen dit; ‘participatieve observatie’. Ton en Mieke Lenting hebben een groot aantal horecabedrijven in Nijmegen geëxploiteerd en kennen de stad als geen ander. Nijmegen is een dynamische stad met in elk segment unieke of toonaangevende horecabedrijven. We bezoeken diverse bedrijven en er worden achtergronden over de stad en de horeca gedeeld. 

Ook worden de succesfactoren van een horecabedrijf  geanalyseerd en inspiratie opgedaan voor het eigen bedrijf.  

De afsluiting van de dag /avond stemmen we af op de wensen van het bedrijf. Uitgebreid dineren? Een snelle (gezonde) hap, of een borrel. In overleg adviseren we je graag welke bedrijven je kunt bezoeken. 

Tactiek bespreking
Vooraf bespreken de trainers van Lenting en Partners de tactiek voor deze dag met de ondernemer. Om de het trainingskamp zo goed mogelijk aan te laten sluiten op het team en het bedrijf kan er zowel in de eerste als in de tweede helft gekozen worden om andere onderwerpen te behandelen. Denk daarbij aan productkennis, commerciële vaardigheden en inzicht of bewustwording in bedrijfseconomische aspecten. 

Na afloop van het trainingskamp
Het trainingskamp is geslaagd als de teamleden een inspirerende dag hebben gehad en met energie en enthousiasme weer terugkeren naar het bedrijf.  
Tevens is de bedrijfsvisie duidelijk besproken en zijn de bedrijfs- en persoonlijke doelstellingen op papier gezet. 

 

 • Wout Huijben

  Horecaondernemer
  Bij Wout
  Moergestel

  "Dankjewel! Het heeft de neuzen van iedereen weer dezelfde richting ingezet. Ogen zijn geopend. Er is meer bewustwording. De training zorgt voor inspiratie zodat iedereen er weer fris tegen aan kan. Iedereen was zeer te spreken en ik ook, dus dankjewel! "

  Rapportcijfer: 8
< <