De training ging dit jaar van start bij Het Hooihuis in Roosendaal. Het bedrijf van Koen en Lisette Bakker opende in 2007 de deuren. Door constant te innoveren boekt het bedrijf elk jaar progressie. Vervolgens werd er koers gezet richting Antwerpen. In het centrum van Antwerpen werd brouwerij De Koninck bezocht en ook brasserie Appelmans. Ondernemer Kasper Stuart vertelde hier zijn verhaal; naast de brasserie heeft hij nog zes andere zaken. Ron Diephout werkte 6 jaar als chef-kok in brasserie Appelmans. Inmiddels runt hij sinds een jaar hotel-brasserie Katoen in Goes. Katoen is het vierde en laatste bedrijf die bezocht wordt op dag 1.
Op de tweede dag werd vanuit Goes als eerst brasserie BLVD in Vlissingen bezocht, een mooi bedrijf met volledig panoramisch uitzicht over de stad én strand. De tweede zaak die bezocht wordt in Vlissingen is Panta Rhei, een strandpaviljoen waar veel aandacht wordt besteed aan livemuziek. Vanuit Vlissingen werd de tour vervolgd naar kwekerij De Oesterij in Yerseke, waar dagelijks bussenvol geïnteresseerden leren over de oester, maar ook culinair kunnen genieten van het schelpdier. De Mobiele Horeca Training eindigt bij restaurant Koej in Bergen op Zoom, een stoer restaurant met 125 zitplaatsen en dat op deelnemers bij binnenkomst het ‘wow’-effect heeft.
Bekijk hier de fotoimpressie van Misset Horeca