-
Steeds meer twintigers nemen horecazaak over
10-02-2025Volgens horeca-adviseur Ton Lenting is de groeiende groep jonge horecaondernemers een logische ontwikkeling. "De ouwe mopperaars gaan stoppen en de jonge honden gaan veelbelovend van start. Ze zijn vaak beter voorbereid en weten precies wat de trends zijn," zegt hij. De coronaperiode, waarin veel horeca op slot zat, gaf deze jonge ondernemers bovendien extra tijd om zich goed voor te bereiden.
-
2023 wordt een goed horecajaar!
23-01-2023Ton geeft in De Gelderlander zijn positieve blik op e horeca in 2023!
-
5 ondernemerslessen in 2022
26-09-2022Voor het online magazine van KHN geeft Ton 5 ondernemerslessen voor 2022:
https://magazine.khn.nl/sectorspecial-drinken/tips-ondernemerslessen
-
Loonkosten zijn dilemma voor werkgevers
30-06-2022Salarisonderhandelingen, aanbrengbonussen en bruto uurlonen die dik uitkomen boven de nieuwe CAO-tarieven zijn aan de orde van de dag voor horecaondernemers. Hoe ver ga je hierin mee? En bereken je die hogere personeelskosten door aan je gasten?
In Entree Magazine staat een artikel gewijd aan de dilemma's van het personeelstekort met daarin een aantal uitspraken van Ton Lenting:
-
Mobiele Horeca Training 2022
23-06-2022Een veertigtal ondernemers in een bus en twee dagen langs collega’s en hun
bedrijven om te leren en om te (laten) inspireren. Dat is de gedachte achter de
Mobiele Horecatraining van horeca-adviesbureau Lenting en Partners. De
27e editie voerde dit jaar door Limburg met als thema: We zullen doorgaan.Michael Simon schreef voor Misset Horeca een verslag:
https://www.missethoreca.nl/381764/mobiele-horecatraining-2022-in-teken-van-doorgaan
Volgend jaar is de Mobiele Horeca Training op 6 en 7 juni 2023.
Inschrijven kan hier: /trainingen/inschrijven/